22 авг. 2007 г.

СБУ - ход конем

20 серпня Служба безпеки України «накрила» масштабну аферу. Через конвертаційні центри під дахом банків, до одного з яких причетний віце-прем'єр уряду Януковича, «відмивалися» мільйони гривень

пише Ярослав ТРАКАЛО видання "Україна молода"

7 офісів і 9 банківських установ були задіяні в обготівкуванні коштів у неймовірно великих розмірах. Під час обшуків було вилучено понад 1 мільйон американських доларів, 15 комп'ютерів, обладнаних системою банк-клієнт, 12 печаток та документацію фіктивних фірм.

Джерело у Службі безпеки України розповіло «УМ», що гроші, обготівковані саме цими фірмами, використовувалися на приїзд до Києва прихильників Партії регіонів, які протестували проти розпуску Президентом Віктором Ющенком Верховної Ради.

Співробітники СБУ вже встановили, що махінації проводилися на базі двох банків із досить сумнівною репутацією. Один iз них — це банк «Синтез». За даними «УМ», до останнього стосунок має віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань, член команди уряду Януковича Дмитро Табачник.

Можна лише додати, що, окрім безпосередньо «донецьких», там «засвічено» і прізвище народного депутата V скликання, члена Партії регіонів Василя Горбаля. Як відомо, пан Горбаль є почесним президентом ОАО «Укргазбанк», а раніше асоціювався з Ігорем Бакаєм і банком iз скандальною репутацією «Інтергазбанк».

В зв'язку з цим згадується, чим завершилось справа, що СБУ має підтвердження передачі майна приблизно на 12 мільйонів доларів близькому родичу судді Конституційного Суду Сюзанни Станік.

Так, пшиком.

0 комментов:

Отправить комментарий

Related Posts with Thumbnails