3 июл. 2011 г.

[Книга №12/2011] Мирослав Дочинець "Многії літа. Благії літа"

Заповiдi 104-літнього Андрiя Ворона – як жити довго в щастi i радостi.

Унікальна книга, яка витримала вже 12-ть перевидань написана на основі унікальних і повчальних матеріалів із зошитів Андрія Ворона, 104-річного закарпатського мудреця, народного філософа, травозная, гомеопата – як жити довго в щасті, радості і, що важливо, мудрості.

Зразок стиля та деякі поради:

7 заповітних страв
(вони подаровані людині Згори не тільки як найліпша їжа, але й ліки)
1. Буряк.
2. Огірки і цибуля.
3. Кисле молоко.
4. Риба.
5. Каша (пшоно, гречка, кукурудза, квасоля).
6. Яблуко.
7. Ягоди і горіхи.

7 заповітних рідин
1. Вода джерельна.
2. Зелений чай.
3. Сік з винограду (вино).
4. Чай з листя, цвіту і гілочок ягід.
5. Квас.
6. Узвар з дичок.
7. Капустяний розсіл.

Не переїдайте. Лягайте на голодний шлунок. Не сідайте за стіл, якщо там немає овочів. Забудьте про смажене, жирне і солодке. Молоко теж не раджу пити, хіба що кисле. Цукор і м'ясо гниють в людині. А отже, і людина гниє.

Наші батьки добре знали: для доброго здоров'я чоловікові слід вживати сало з цибулею, а в піст- кашу або квасолю з олією. І обов'язково - цибулю. І щодня. Цибуля дразнить язик і шлунок. А значить - і чоловіка.

Хочете довго залишатися молодим і довго жити? Раз на тиждень влаштовуйте собі горіхово-яблучний день. Зранку приготуйте 8 яблук і 8 горіхів. Приблизно кожні 2 години з'їдайте по одному яблуку і горіху. Щоб протягом дня шлунок був зайнятий.

Щодня я з'їдаю бодай ложку-дві квашеної капусти. І вам так раджу
Коли відчуєте, що організм швидко втомлюється, що вас усе дратує, робота, як кажуть, із рук валиться - це означає: треба вживати моркву двічі-тричі на день. Так відновите сили.

Цукор і продукти з нього - варення, джеми, сиропи, ласощі, морозиво, кетчупи, маринади, гірчиця, все солоне, смажене, копчене, в тому числі риба і ковбаса, маргарин, кава, чай, свинина, макарони, смажена картопля, печиво, тістечка, білий хліб, несвіжі овочі. Відмовтеся від цього - і відчуєте полегкість. Це - перший крок до здоров'я.

Коли хворі просять у мене поради, я їм раджу прості, але дуже надійні і помічні речі: відмовтеся від м'яса, молока, цукру і солі; починайте ходити пішки, з кожним днем більше; багато пийте чистої води (не менше 8 склянок); обливайтеся двічі на день водою, теплою і холодною; вечеряйте легко не пізніше 19 години; лягайте спати о 21 годині; відкрийте серце Богу і Він навчить вас усьому іншому.

Дехто дивується, як я можу весь час їсти таку прісну, грубу і несмачну їжу. Та ні, мені смачно. Бо майже все, що їм, присмачую кислим молоком, помідоровим соком, медом, часником, гірким перцем (стручковим), чебрецем, базиліком, м'ятою, материнкою, коріандром, кропом, петрушкою. Повірте, з цим і печена картопля, і варені каштани, і кукурудзяний токан смакують як делікатес.
Влітку кисле молоко наполовину розбавляю холодною водою. Чудово тамує спрагу. З рідких страв я їм тільки супи з квасолі (ніяких бульйонів).

Якщо на столі риба - ти пан. Риба очищає і молодить, як і вода, звідки вона прийшла. Знак риби носив Ісус. Риба, сухий житній хліб, овочі - найкраща тобі гостина.

їсти краще жменьками, але часто. Щоб менше їсти, п'ю багато води і узварів, їм грубу і сиру городину. З вечора четверга до вечора п'ятниці нічого не їм, лише п'ю воду.

Якщо маєш добру жінку, радій. Це дарунок небес. Не сходься з багатьма - і для тіла мерзота, і для душі виснаження. Чари жіночі скороминущі, а туман в очах довго стоїть. Якщо немає жінки, не переймайся. Це другий дарунок долі. Так більше наблизишся до небес. Бо мало яка жінка настановлює чоловіка на благодатне.

Спиртне до 12 години - на ганьбу. Після 20-ої - на шкоду. До ЗО років краще не пити взагалі. У похилому віці з розумом можна дозволяти собі погарчик. Багато моїх ровесників кажуть, що це їм радше на хосен, ніж на шкоду. Кожен тут собі сам ґазда.

Не нарікай на нужду, нещастя і невдачі. Це твої найкращі вчителі. Я помічав, що в таборах, де було голодно і холодно, люди чулися дуже здоровими і міцними духом.

Не бійся смертного часу. Це ж тільки поклик від земної юдолі. І ти завжди мусиш бути готовий віддати Богу те, що від нього одержав.

Відвідуй церкву, допомагай людям, провідуй знайомих, не забувай про родичів, мандруй пішки околицями, читай щодня мудрі книги, сам записуй думки...

Не переїдайте! Голодний звір хитріший і спритніший за ситу людину. З жменею фініків і квартою вина римські легіонери бігли в повній амуніції 20 кілометрів, врізалися у ворожі ряди і билися півдня без перепочинку... А від переситу і розпусти патриціїв римська імперія впала.

Якщо ви втомлені, слабі, хворобливі, просто дайте організмові відпочити. Нехай простішим стане харчування. Для цього слід їсти якусь одну страву щодня. Наступного дня - іншу. Хоча б тиждень-другий.

Сплю на твердій постелі. Під голово маленька подушка, набита пахучим сіном - кмин, чебрець, материнка, м'ята, лаванда, товчена валеріана. Вкриваюся легкою солдатською ковдрою. Ніяких пухових перин. У пір'ї всіляка зараза заводиться.

Один лікар допитувався, що мені дало многії і благії літа. Я поміркував і написав йому на клаптику паперу. Набралося 7 благ.
1. Помірне харчування.
2. Постійна помірна фізична робота, звичка багато ходити.
3. Чиста вода і чисте повітря.
4. Сонце.
5. Утримання, самообмеження.
6. Відпочинок.
7. Віра.

Вердикт: корисна та гарно написана річ. Рекомендується до виконання наскільки можливо.

0 комментов:

Отправить комментарий

Related Posts with Thumbnails