30 мар. 2008 г.

"Свобода" проводить марш українського глядача

Цієї суботи всі бажаючі та небайдужі українці могли захистити своє право не тільки дивитися іноземні фільми рідною мовою, але й насолоджуватися власним українським кіномистецтвом.

Марш українського глядача розпочався о 18.00 на Софійській площі, пройшов вулицями української столиці: Володимирською, Льва Толстого, завершився на Хрещатику. Як виявилося під час перегляду українських кліпів та короткометражних стрічок на Майдані, українські режисери можуть створити фільми, які вразили б світ. Але вони їх не створюють. Бо української кіноіндустрії не існує!

Без перебільшення геніальний український режисер мультиплікатор Степан Коваль отримав в 2002 році "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі за мультфільм "Йшов трамвай, дев'ятий номер", а у 2006 зняв чудовий мультфільм "Злидні" (до речі за гроші російського федерального агентства по культурі та московської анімаційної студії "Пілот"), який взяв призи в Хорватії, Іспанії та Кенії.
Після огляду його робіт та стрічок інших авторів, музичних відеокліпів, спершу був шок та питання "чому ми не бачимо ЦЕ на ТВ?"

Чи знаєте ви, наприклад, що гурт ГАЙДАМАКИ вже вдруге потрапляє в десятку найкращих world-music гуртів Європи?! Новий альбом КОБЗАР лише за місяць свого перебування у чарті отримав визнання серед професіоналів та поціновувачів стилю world-music та посів 7-му сходинку! (серед більше ніж 1000 претендентів, що грають у напрямку world-music).
Таким чином і музичні групи і фільми є, просто їх не показують. Чи не тому, що у владі Києва та України практично немає українців?

Серед організаторів акції "Від кіна українською - до українського кіна" були голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, кінорежисер Юрій Іллєнко, спортивний оглядач телеканалу "ICTV" Ігор Мірошниченко. Протидії з боку правоохоронних органів не було. Кількість активних учасників оцінюю в 5000 чол.

Ми прийшли і захистили своє право дивитися українське кіно рідною мовою. А ви?


3 комментов:

Анонимный комментирует...

заебало это быдло уже вкрай. хотят смотреть фильмы на недоязыке - пусть покупают двд на нем. а я хочу смотреть фильмы в своей стране на своем родном русском языке
а быдло пусть едет к себе в родные села и там митингует

bode комментирует...

"Ми прийшли і захистили своє право дивитися українське кіно рідною мовою. А ви?"

Кто им не дает смотреть украинское кино, которого нет, на мове? И что они пришли защищать?
Телеканалы, кинотеатры - структуры коммерческие. Заставить показывать непотребщину, крутить песни на мове, чтобы аудитория составила 5000 человек-украинофобов?...
Вобщем, "спасибо" защитникам рідної культури, якої не існує. Радио, ТВ - приходиться переключать, увидев, услышав эту непотребщину. А вот кинотеатры "убили" - раньше ходил 1-2 раза в неделю, теперь, увы, вообще не хожу...

bode комментирует...

зы. маленькая поправочка)
5000 человек-украинофилов

Отправить комментарий

Related Posts with Thumbnails