6 июл. 2007 г.

Рассчеты и выводы (мегаблок 2007)

в тему моей предыдущей заметки о образовании мегаблока -
Интересные рассчеты и выводы

Виктор Чивокуня
на сайте УП

Порівняно зі старою версією, яку два тижні тому розіслала прес-служба президента від імені Балоги, сталися зміни.

На перше місце піднявся Луценко замість Кириленка. Також зникло прізвище заступника глави секретаріату президента Віктора Бондаря – його місце зайняв сам Балога. Для нього перебувати у першій десятці є важливо з огляду на амбіції взяти головний трофей (посаду прем’єра або спікера), який отримає "Наша Україна" в разі створення коаліції.

Більше немає у десятці харківського губернатора Арсена Авакова, якого відстоює брат Ющенка, зник і губернатор Житомирщини Юрій Павленко, дружина якого працює в секретаріаті президента.

Сталися зміни і жіночій квоті, на врахуванні якої завжди наполягає Ющенко. З першої десятки пішла екс-речниця Ющенка Ірина Геращенко, яку вважають близькою до Олександра Третьякова. Сам кум президента також більше не значиться серед заступників керівника штабу.

У зв’язку з незбереженням квот у титульній десятці – там не виявилося жодного представника "Правиці" – Ющенко пояснив, що місця розподілялися за іншою логікою: це все – нові обличчя помаранчевого табору.

Водночас, за даними "Української правди", всередині "Нашої України" розрахунок робиться на те, що прохідна частина складе сто перших місць у списку. Тобто треба набрати майже 20%.

Представників "Пори", Конгресу українських націоналістів та Партії захисників вітчизни як нових суб’єктів блоку збираються завести за рахунок зменшення квоти "Нашої України", щоб не порушувати старі домовленості про те, що "Народна самооборона" отримає 25 відсотків, а "Правиця" – 21 відсоток списку.

Тож, за розрахунками, перша сотня виглядатиме так:
  • "Наша Україна" – 51 місце
  • "Пора" – 1 місце
  • Конгрес українських націоналістів – 1 місце
  • Партія захисників вітчизни – 1 місце
  • "Народна самооборона" – 25 місць, серед яких:
  • Партія Луценка "Вперед, Україно" – 19 місць
  • Європейська партія Катеринчука – 3 місця
  • Християнсько-демократична партія Стретовича – 3 місця
  • "Українська правиця" – 21 місце, серед яких:
  • Народний рух України – 8 місць
  • Українська народна партія – 8 місць
  • УРП "Собор" – 5 місць
При цьому не всі можуть почувати себе задоволеними. Наприклад, число рухівців порівняно з їх чисельністю в розпущеному парламенті зменшиться. Натомість "Собор", якщо пройдуть перші сто, приросте двома депутатами.

Однак немає гарантій, що "Наша Україна – Народна самооборона" до виборів доживе в такому складі.

По-перше, мало хто вірить у рішучість Юрія Костенка чи Бориса Тарасюка саморозпустити свої партії, що є вимогою для проходження в список Нашої України – "Народної самооборони".

Низові організації Руху та Української народної партії вже заявили, що не збираються підкорятися волі вождів.

Да, нестыковки заметно, как говорится, невооруженным глазом

0 комментов:

Отправить комментарий

Related Posts with Thumbnails